Sponsrad video från Systembolagets Promillekoll

Promillekoll är en ny app från Systembolaget som gör att du kan se hur din promillehalt påverkas av det du dricker. Du kan dels se hur mycket kalorier du får i dig men även se hur lång tid det tar för kroppen att göra sig av med det du stoppar i dig. Lägg helt enkelt in till exempel en öl så tickar din promille på ju mer tiden går. Smart, fyndigt och enkelt! Se videon nedan:

Som de flesta vet främjas knappast träningen av alkohol; dels blir återhämtningen sämre och dels blir  det ofta en hel del ”fyllemat” som knappast är bra för resultaten. Men hur mycket påverkas promillehalten egentligen av det vi stoppar i oss? Och hur mycket kalorier motsvarar det vi dricker? Videon ovan illustrerar vad som händer efter något glas alkohol. Hur vi känner oss och hur vi mår. För det mesta räcker det med ett glas för att få den absolut ”bästa effekten”.

Jag testade själv appen med, vad man får säga vara. ett ganska stadigt glas 11-årig Duncan Taylor. Appen visar då hur promillen påverkas direkt, men även efter några minuter. Den tickar alltså på (beroende på ålder, kön, vikt som man fyllt i innan). Man kan fylla på, som jag gjorde med en Leffe Blond och den kommer ticka på ytterligare ett tag.

Visar Screenshot_2014-10-08-20-33-01.png Visar Screenshot_2014-10-08-20-39-42.png

Efter bara två minuter hade min promille stigit ganska bra på ett glas whiskey. Genom att bara vända på mobilen kan jag få upp kurvan nedan och se hur promillen påverkas över tid av mitt glas.

Visar Screenshot_2014-10-08-20-36-43.png

De positiva effekterna av alkohol avtar efter ca 0,6 promille, då hjärnans förmåga att ta upp belöningssubstanserna som alkoholen frisläppt minskar. Med hjälp av appen kan man alltså hitta en ”perfekt” nivå för festen, så man inte blir trött och dåsig.

En annan sak att betänka är att om man har problem med vikten så kan det vara en ganska bra väckarklocka att se hur mycket kalorier man faktiskt stoppar i sig när man dricker. En starköl till exempel, den motsvarar ungefär ett wienerbröd! ;)

Detta var ett sponsrat inlägg men jag hade skrivit det likadant även om det inte var det. Testa appen genom att klicka på videon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing