månadsarkiv: mars 2014

Hitta formen – sommarspecial

Inatt ställde vi om till sommartid och där jag bor skiner solen på oss som idag går ut för att byta däck på bilen. Det betyder att sommaren är på väg på riktigt. Snart kommer också den riktiga värmen och det är dags att blotta det man har gömt under vinterpläden under de gångna mörkermånaderna. Glädje för vissa, totalångest för andra. För att undvika det senare kan vi nu köra ett sista seriöst race för att nå, om inte hela vägen, så i alla fall en bra bit. Det har alltså blivit hög tid att forma sommarkroppen!

Efter ett seriöst kost- och träningsupplägg våren 2012 kunde jag till sommaren till slut förtjäna min Don Simon vid Gandias strandbryn.

Sommarspecial imorgon!

Börjar paniken inför sommaren krypa sig på? Ta det lugnt! Än finns det god tid att komma i form lagom till sommaren! Imorgon kan du läsa en sommarspecial här på bloggen om hur du kommer i form lagom till sommaren. Du får veta hur du bör lägga upp kosten och träningen för att nå så snabba resultat som möjligt! Kika in då. Alla kanske inte når ääända fram, men att nåt en bra bit på vägen är bra mycket skönare än att inte ha gjort något alls.

Milda eller Bregott?

Så här såg det ut en bit in på lunchen på min arbetsplats idag. Så här ser det nästan alltid ut. Även på hyllorna i affären kan man se skillnad där lättmargarin såsom Milda reas ut till vrakpris då affärerna har svårt att göra sig av med produkterna. Enligt mig så har vi blivit mer medvetna om att mättat fett är ofarligt samt att margarin är en skräpprodukt.

bregott nicklagård milda

Läs mer

Vassleprotein

Många som tränar tar proteintillskott som komplement till sin kost. Här kan du läsa vad protein är och hur mycket man behöver. Vasslepulver är förmodligen den renaste proteinkälla du kan hitta och hjälper dig att täcka ditt proteinbehov samtidigt som det ger väldigt lite kalorier.

Fortsätt läsa här

Blir du tjockare av träningen?

Går du till gymmet för att gå ner i vikt? Har du kanske gått på spinningpass en längre tid nu utan att det skett en minsta förändring på din vikt, du kanske till och med gått upp i vikt? Då är du inte ensam. Träning kan faktiskt många gånger vara ett dåligt val för viktnedgång. Med tanke på hur vårt hormon leptin fungerar så finns det en förklaring till varför.

Fortsätt läsa här

Gå ner i vikt med periodisk fasta!

De flesta frågor jag får angående kost rör periodisk fasta. Många som vill ha hjälp undrar hur man ska gå till väga för att få det att fungera. Periodisk fasta är en otroligt bra metod att tappa kilon utan att gå runt med hunger, men det kan ibland vara lite trixit att få till det. Nu kan du få min hjälp om just du vill gå ner i vikt med hjälp av periodisk fasta. Med mitt nya pto.-paket får du all hjälp du behöver för att lyckas – direkt i mobilen!

Close up of a slim waist with measuring tape. 

Läs mer

DAA slöseri med pengar

D-asparaginsyra (DAA) är ett populärt kosttillskott som ofta säljs med devisen att det höjer ditt testosteron för att öka din muskelmassa och prestationsförmåga. I en ny amerikansk studie har man dock visat att det inte har någon som helst effekt på testosteronnivåer, muskelstyrka eller kroppskomposition om du redan styrketränat en längre tid.

Fortsätt läsa här